Tajni sastanci zvaničnika Bele kuće u Damasku

Zamenik pomoćnika američkog predsednika Donalda Trampa, Kaš Patel, nedavno je otputovao u Damask kako bi učestvovao na "tajnim sastancima".

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.10.2020.

06:10

Tajni sastanci zvaničnika Bele kuće u Damasku
Foto: Depositphotos/lucidwaters

Onće se sastati sa predstavnicima sirijske vlade i razgovarati o oslobađanju najmanje dvojice državljanina SAD, piše Vol strit džurnal.

Kako navodi, pozivajući se na zvaničnike Trampove administracije i druge osobe upoznate sa pregovorima, to je prvi put da se tako visoko pozicionirani zvaničnik SAD sastao sa predstavnicima vlade u Siriji posle više od jedne decenije.

Prema rečima zvaničnika, Patel, koji je i visoko pozicionirani zvaničnik za borbu protiv terorizma Bele kuće, otputovao je u Damask ranije ove godine u pokušaju da obezbedi oslobođanje najmanje dvojice Amerikanaca.

Poslednji put da su razgovori između predstavnike Bele kuće i sirijskih zvaničnika održani u Damasku, koliko je poznato, bilo je 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: