Na ulicama Minska na desetine hiljada građana, uhapšeno 50

Desetine hiljada ljudi okupilo se ponovo na ulicama Minska, uprkos pretnjama zvaničnika da će protiv demonstranata upotrebiti vatreno oružje s bojevom municijom

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.10.2020.

17:19

Na ulicama Minska na desetine hiljada građana, uhapšeno 50
Foto: EPA-EFE/STR

Novinska agencija Interfaks prenosi da se na protestima okupilo preko 30.000 ljudi, a da je oko 50 demonstranata uhapšeno.

Isti izvor navodi da je signal mobilne mreže prekinut u nekim delovima grada, kao i da su se u blizini demonstranata mogli čuti glasni zvuci nalik onima koje proizvodi eksplozija šok bombe.

Protesti se u Belorusiji održavaju još od predsedničkih izbora 9. avgusta, kada je, prema zvaničnim podacima, pobedu odneo dugogodišnji lider Aleksandar Lukašenko. Opozicija tvrdi da su izbori namešteni i zahteva Lukašenkovu ostavku i nove izbore.

Policija je do sada uhapsila preko 13.000 učesnika protesta, uključujući i sve značajne opozicione lidere koji nisu napustili zemlju.

Kako je javio TAS, Ministarstvo unutrašnjih poslova Belorusije je potvrdilo da su pripadnici organa reda u subotu uhapsili 58 demonstranata na protestima koji su održani u nekoliko gradova, zbog kršenja zakona o održavanju masovnih protesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: