"Situacija nepovoljna, Beogradu preti vanredna situacija"; "Ako ne nosimo maske, moguće zaključavanje" VIDEO

"U Hrvatskoj vidimo i gledamo ono što nas očekuje. Ne treba da mislimo da smo nešto posebno i da će da nas mimioiđe", navodi epidemiolog Predrag Kon.

Izvor: B92

Nedelja, 18.10.2020.

09:45

On je za TV Prvu naveo da se Srbija nalazi u nepovoljnoj situaciji, te da postoji mogućnost da krajem sledeće nedelje dođe do vanredne situacije u Beogradu.

On je izrazio veliku zabrinutost zbog nepoštovanja mera, pre svega nenošenja maski.

"Jedino objašnjenje za nenošenje maski na otvorenom je da je to nesprovodivo, a medicinski deo kriznog štaba je jednoglasan po tom pitanju, posebno kada se radi o šetalištima“, rekao je dr Kon.

"Nemojmo se plašiti mera, jasno je da ovo može da se reši samo sprečavanjem kontakata, da li će to biti policijski čas, vanredno stanje, mora se sprečiti širenje", naglasio je epidemiolog.

Kon je naglasio da je glavni grad na ozbiljnom udaru virusa.

"Beograd ima 116 slučajeva, a pola je iz kovid-centara. Ostali su dijagnostikovani u drugim centrima. Beograd ulazi u ozbiljnu situaciju, povećava se broj importa u školama, ali se dobro drže", navodi epidemiolog Kon.

Za sada, kako kaže, škole se neće zatvarati.

"Građanstvu i vlasti, svima kažem sada, ako ne funkcionišu maske onda mora lokdaun, zaključavanje, kako će da se sprovodi to me ne interesuje više", navodi Kon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: