Pretnja Plenkoviću: Za izdajnike jedan od lekova je i novičok

Hrvatski premijer i predsednik HDZ-a Andrej Plenković, u sedištu stranke dobio je kovertu s belim prahom u kojem mu se preti smrću, potvrdio je danas HDZ.

Izvor: Tanjug

Subota, 17.10.2020.

21:16

Pretnja Plenkoviću: Za izdajnike jedan od lekova je i novičok
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ EDVARD SUSAK

Hina nezvanično saznaje da se tekst poruke upućene Plenkoviću, koja je bila u koverti, završava s rečima "a za izdajnike jedan od lekova je i novičok".

"Nakon što su delatnici HDZ-a pozvali policiju, ona je zbog istrage uzela kovertu sa sumnjivim sadržajem i u toku je kriminalističko istraživanje", naveo je u saopštenju HDZ.

Policija je ranije danas u Zagrebu uhapsila i krivično prijavila 48-godišnjaka koji je 14. oktobra na Fejsbuku objavio poruku u kojoj otvoreno preti premijeru smrću.

Prethodno danas je uhapšen i 63. godišnji muškarac koji živi u istom selu kao pokojni napadač, Danijel Bezuk koji je pucao na Markovom trgu, a policija je utvrdila da je nakon napada govorio da je Bezukova meta bio Plenković i kako on sam mašta o tome da ga ubije. Kod njega je pronađeno i vatreno oružje kao i eksplozivne materije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: