Kraj sednice: Jedna mera stupa na snagu odmah

Završena sednica Kriznog štaba. Doneta odluka: Pooštravaju se sve mere, jer zdravstveni sistem mora da funkcioniše.

Izvor: B92

Petak, 16.10.2020.

10:31

Kraj sednice: Jedna mera stupa na snagu odmah
Foto: EPA/Christian Bruna

Članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević je rekla da se pooštravaju sve postojeće mere, počev od nošenja maski.

Ona je dodala i da maske moraju da nose svi, stalno i u svakoj prilici. O tome da li će ta mera važiti i na otvorenom Krizni štab će govoriti na konferenciji u 15 h, koju ćete moći da pratite i na našem portalu, kao i na TV B92.

Ta mera je obavezna i stupa na snagu odmah.

Prema njenim rečima, opšte mere - fizičko distanciranje i nošenje maski pokazale su se kao efikasne. "To su osnovne mere koje spasavaju živote. Sve druge koje se donose, u smislu ograničenja rada objekata ili druge restrikcije su u cilju da se mere koje postoje strože primenjuju", istakla je članica Kriznog štaba vlade.

Ona je rekla da se pooštravaju sve dosadašnje mere, u smislu kontrole primene.

"Iako je ograničenje bilo da je dozvoljeno okupljanje do 30 ljudi, bilo je primera kršenja. Zato je data zabrana lokalnim samoupravama da ne dozvole takva okupljanja", rekla je Kisić Tepavčevićeva.

Od ponedeljka beogradska Arena počeće opet da prima kovid-pacijente kako bi ostale bolnice nastavile da funkcionišu.

Doneta je i mera da se u zatvorene tipove objekata postave osobe koje će kontrolisati primenu donesenih mera, a pogotovo nošenja maski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: