Ovo stiže u Srbiju i ne izgleda dobro FOTO

RHMZ je najavio da nas od danas, ali i sutra očekuje velika količina padavina i nagli pad temperature. Na sajtu RHMZ je objavljen i radarski snimak nevremena.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 12.10.2020.

10:27

Ovo stiže u Srbiju i ne izgleda dobro FOTO
Foto: Depositphotos/Nomadsoul1

Hladan talas već je napravio haos u susednoj Hrvatskoj, a kako se može videti na radarskim slikama, uveliko je stigao i u Srbiju, te bi u poslepodnevnim časovima trebalo da se proširi na celu zemlju.

Kako je najavio Republički hidrometeorološki zavod Srbije, koji je izdao i upozorenje i najavu za veliku promenu vremena, za jedan dan se očekuje količina padavina koja se prosečno zabeleži tokom celog oktobra, tako da je moguće i izlivanje bujičnih reka, posebno na slivu Kolubare, kao i delovima Zapadne Morave.
Screenshot RHMZ
U zapadnim delovima Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm, a u centralnim žuti, dok će nevreme najmanje osetiti oni u istočnim krajevima. Međutim, upravo će oni sutra biti najviše na udaru.

"Veliki deo regiona će do sutra uveče dobiti preko 100% prosečnih padavina za ovaj mesec. U toku noći planine preko 1.000 metara nadmorske visine mogu očekivati sneg. Najjače padavine treba očekivati od danas posle podne do utorka ujutro, pa za vrlo kratko vreme može doći do naglog porasta nivoa vode u bujičnim, planinskim tokovima i ponegde može doći do kratkotrajnog izlivanja", upozorio je profesor geografije i ljubitelj meteorologije Marko Čubrilo za "Blic".

Interesantno je da je temperatura u Beogradu ovog jutra u padu. Tako smo u 6.00 časova imali 15 stepeni, a u 9.00 je, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, samo 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: