Napad na guvernera - poginulo osmoro ljudi

U napadu automobila-bombe samoubice, čija je meta bio guverner provincije je u istočnom Avganistanu poginulo osmoro ljudi.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 05.10.2020.

11:05

Napad na guvernera - poginulo osmoro ljudi
Foto: Depositphotos/zx6r92

Među njima je četiri civila, saopštili su vladini zvaničnici.

Stanje guvernera Rahmatulaha Jarmala nije poznato jer zvaničnici neće da potvrde lokalne izveštaje da je lakše ranjen u bombaškom napadu u provinciji Lagman.

Guvernerov portparol Asadulah Davlatzai rekao je samo da je u napadu koji se dogodio u Mihterlamu, glavnom gradu pokrajine, poginulo osmoro ljudi a ranjeno oko 30 među kojima su i civili.

Tarek Arian, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova, rekao je da su ubijena četiri civila i četiri Jarmalova telohranitelja.

Među ranjenima je 28 civila i još dvoje stražara. Niko nije odmah preuzeo odgovornost za napad, ali su i Islamska država i talibani aktivni u tom području.

Obe ekstremističke grupe izvršile su u prošlosti brojne napade na predstavnike avganistanske vlade, osoblje nacionalne bezbednosti i odbrane i civile.

Nasilje se događa u vreme kada vođe talibana i pregovarači avganistanske vlade održavaju istorijske mirovne pregovore u Kataru, bliskoistočnoj zemlji gde su talibani otvorili političku kancelariju kada su srušeni 2001. u američkoj invaziji Avganistana.

Pregovori koji su počeli u septembru treba da okončaju borbe u uspostave mapu puta za posleratno društvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: