Od sutra pojačana kontrola Beograđana...

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević najavio je da će od sutra početi pojačana kontrola nošenja zaštitnih maski u vozilima javnog gradskog prevoza.

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2020.

10:40

Od sutra pojačana kontrola Beograđana...
Printskrin: TV B92/ arhiva

Navodeći da je prethodnih dana u glavnom gradu zabeležen rast broja novoinficiranih korona virusom, on je kazao da je juče izvršena kontrola u 79 ugostiteljskih objekata i trgovinskih lanaca u Beogradu i da je napisano pet prijava zbog nepoštovanja epidemioloških mera.

"Velika većina se pridržava mera ali ima i onih ugostitelja i njihovih gostiju koji to ne čine. Juče smo imali pet prijava, tri sanitarne inspekcije i po jednu tržišne i turističke inspekcije", kazao je Nikodijević za televiziju Prva.

Dodao je da cilj tih kontrola nije zatvaranje objekata ili kažnjavanje vlasnika već poštovanje epidemoloških mera.

"Nastavićemo sa tim kontrolama. Ključ je da poštujemo mere i da ne dodjemo u situaciju da zatvaramo objekte i smanjujemo privrednu aktivnost. U suprotnom, bićemo u situaciji da donosimo nove mere", kazao je Nikodijević i dodao da se nada da neće biti potrebe za eventualnim "zatvaranjem grada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: