Azerbejdžan: Jermenija pretrpela velike gubitke

Portparol azerbejdžanskog Ministarstva odbrane, potpukovnik Anar Ejvazov, tvrdi da su jermenske oružane snage petog dana sukoba pretrpele velike gubitke.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.10.2020.

21:14

Azerbejdžan: Jermenija pretrpela velike gubitke

"Jermenske oružane snage prinuđene su da se povlače u raznim pravcima", rekao je Ejvazov na današnjem brifingu.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je saopštilo da je tokom kontraofanzive azerbejdžanskih oružanih snaga od 27. septembra onesposobljeno do 200 tenkova, više od 228 artiljerijskog oruđa, 300 sistema protivvazdušne odbrane, šest komandno-kontrolnih punktova, pet skladišta municije i jedan sistem protivvavionski rakterni kompleks S-300 jermenskih oružanih snaga.

Prethodno je vicepremijer Jermenije Tigran Avinjan tvrdio da je tokom petodnevnih borbi u Nagorno Karabahu poginulo 1.280 azerbejdžanskih vojnika, a da je ranjeno 2.700.

Avinjan je danas na svojoj Fejsbuk stranici objavio infografiku, prema kojoj je, pored tih brojki, naveo da je Azerbejdžan od početka eskalacije izgubio 90 bespilotnih letelica, 12 helikoptera, 181 tenk i borbeno vozilo pešadije, tri teška vatrena sistema, dva sistema „Smerč" i četiri aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: