"Mi smo u trci života, razne zaraze nas tek čekaju"

Predsednik Aleksandar Vučić obilazi radove na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" na Batajničkom drumu bb u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2020.

06:15

FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC

Iznenadna poseta predsednika gradilištu te bolnice najavljena je sinoć iz njegove pres službe za 8.30 časova ujutru.

Sa predsednikom Srbije u obilasku u Zemunu su i ministar odbrane Aleksandar Vulin, dr Goran Stevanović, član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa i direktor Infektivne klinike, kao i ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar.

Vučić je naglasio da će bolnica koja se gradi biti jedna od najsavremenijih na svetu, a dr Stevanović ističe da je reč o multifunkcionalnom objektu koji će imati i porođajnu salu.

Izgradnja kovid bolnice, od dve koliko je Vučić najavio u jeku epidemije korona virusa, počela je u avgustu, a očekuje se da će biti završena do 1. decembra.

Bolnica će, kako je najavio predsednik, biti vrhunska zdravstvena ustanova, sa najmodernijim uređajima, 200 jedinica intenzivne nege i 804 poluintenzivne.

On je rekao i da bi ta nova bolnica trebalo da reši mnogo problema, podsećajući da mu je dr Stevanović rekao da očekuje da imamo razne zarazne bolesti u budućnosti.

"U celoj Evropi, regionu je užasna situacija, u Srbiji je dobra. Imamo ogroman strah i ja zato molim da svi budemo disciplinovanii da pokušamo da sprečimo teške posledice na jesen i zimu", rekao je Vučić i dodao da smo u trci života zbog čega je važno da nova bolnica u Zemunu počne da radi u decembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: