Tajni sastanak u Podgorici ili proslava Dana policije?

U jednom podgoričkom restoranu održan je sastanak direktora Policije Crne Gore Veselina Veljovića i premijera Crne Gore Duško Marković, pišu Vijesti.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2020.

21:16

Tajni sastanak u Podgorici ili proslava Dana policije?

Sastanku su prisustvovali mnogi pripadnici policije Crne Gore u civilu, prenosi taj portal.

Veljović je rekao da nije u pitanju sastanak, već "radno-svečarski koktel".

"Upriličili smo ga povodom Dana unutrašnjih poslova, kao što znate 2. oktobar je Dan unutrašnjih poslova. Ovo jeste bila jedna prilika da i svečano i radno proslavimo taj praznik da najodgovornije starješine iz svih krajeva naše države danas budu prisutne ovdje", rekao je Veljović.

Vijesti podsećaju da medijima nije poslata pozivnica za svečanost.

Veljović je negirao pekulacije da će narednih dana podnieti ostavku.

"Ne, niti ja niti moji saradnici nemamo namjeru da podnosimo ostavke, radićemo svoj posao do kraja. A sve drugo što će uslediti u narednom periodu mora se odvijati u skladu sa Ustavom i zakonima naše države", kazao je on.

Marković je na pitanje da li je bilo prigodnijih, državnih prostorija da se ovo obavi, a ne privatni prostor, odnosno restoran, odgovorio:

"Nisam razmišljao o tome pravo da vam kažem, dobio sam poziv od ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije da prisustvujem koktelu povodom Dana unutrašnjih poslova. Pretpostavljam da je ovaj prostor odabran zbog komfora i sigurnosti, poštovane su sve epidemiološke mjere. Nisam uopšte o tome razmišljao o čemu me pitate", rekao je Marković

Prema navodima Vijesti, direktor policije Crne Gore Veselin Veljović tražio je od svojih lojalnih kadrova da ostanu dosledni državi Crnoj Gori bez obzira na to što se menja vlast i još se ne zna ko će biti budući šef policije.

"Situacija je kakva jeste, svi ovdje ste patriote odani državi" , navodno je rekao Veljović.

Vijesti pišu da je on je od policijskih starješina zahtevao da ga i nakon odlaska sa funkcije obaveštavaju o svemu što se događa u tom resoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: