Baku demantuje

Ambasador Azerbejdžana u Rusiji Polad Bulbuloglu demantovao je navode Jermenije da je Baku prepustio Turskoj upravljanje vazdušnim operacijama.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.09.2020.

20:56

Baku demantuje
EPA-EFE/ TOLGA BOZOGLU

Kako je rekao, za tako nečim nema nikakve potrebe

"Turski vojni avioni F-16 ne učestvuju u borbenim dejstvima u Nagorno-Karabahu“, ponovio je on.

Portparol jermenskog Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisjan izjavio je prethodno da je Azerbejdžan predao vazdušnu kontrolu nad operacijom u Nagorno-Karabahu turskim vazduhoplovnim snagama.

Prema njegovim rečima, letovima turske i azerbejdžanske avijacije rukovodi avion E7-T turskog ratnog vazduhoplovstva, koji predstavlja vazdušni komandni punkt, preneo je Sputnjik.

„Moguće je da u ovom avionu nalazi rukovodstvo turskog vazduhoplovstva", dodao je Ovanisjan.

Kako je rekao, dva turska lovca F-16, azerbejdžanski jurišni avioni Su-25, kao i turska izviđačko-udarna bespilotna letelica „Bajraktar“, koji su poleteli iz grada Kurdamira, nalazeći se na velikoj visini izveli su od devet časova po moskovskom vremenu dva raketno-bombaška napada na gradove Karabaha Gadrut i Martakert.

„Pored toga, na maloj udaljenosti od grada Gadrut deluje komandni punkt za kontrolu turskih dronova, koji neposredno koriguje mete azerbejdžanske jurišne avijacije“, naveo je portparol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: