U Njujorku počinje kažnjavanje onih koji ne nose maske

U Njujorku počinju da izriču novčane kazne onima koji odbiju da nose maske, jer je povećan broj obolelih, rekao je gradonačelnik Bil de Blazio.

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.09.2020.

18:15

U Njujorku počinje kažnjavanje onih koji ne nose maske
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Zvaničnici će prvo ponuditi besplatne maske onima koji su uhvaćeni da ih ne nose, a ako ih ta osoba odbije, moraće da plati novčanu kaznu, rekao je De Blazio novinarima, preneo je Rojters.

On je rekao da je pozitivna stopa testova na kovid 19 u Njujorku premašila tri procenta prvi put u poslednjih nekoliko meseci, i naveo da je ona posebno visoka u devet delova grada.

Dnevna stopa pozitivnih testova u Njujorku iznosi 3,25 odsto, rekao je De Blazio, dok je sedmodnevni prosek bio 1,38 procenata.

"Očigledno je da su svi zabrinuti zbog toga. To je nešto na čemu svi zajedno moramo da radimo", naglasio je gradonačelnik Njujorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: