Razorni požar u Kaliforniji

Dva nova šumska požara u američkoj saveznoj državi Kalifornija do sinoć su zahvatila velike površine zemljišta.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.09.2020.

14:33

Razorni požar u Kaliforniji
Fotoilustracija: Depositphotos/ Kesu01

Potpomognuti suvim vazduhom i jakim vetrovima, požari u okruzima Napa i Šasta izbili su juče, a potom se brzo proširili, uništavajući vegetaciju, vinograde i objekte, uprkos naporima vatrogasaca da ih obuzdaju, navodi CNN.

Više od 8.100 šumskih požara u Kaliforniji ove godine je pogodilo površine koje ukupno premašuju stotine hiljada hektara, a vatrogasci se i dalje bore protiv 25 velikih požara.

Od kada je sredinom prošlog meseca došlo do učestalijeg izbijanja šumskih požara u Kaliforniji, vatrena stihija je u toj državi odnela 26 života i uništila više od 7.000 objekata, saopstila je kalifornijska vatrogasna služba.

Zbog opasnosti od požara, iz svojih domova dosad je evakuisano više od 1.800 ljudi, a oko 5.000 stanovnika Kalifornije već je dobilo upozorenja da će to možda biti potrebno i u njihovom slučaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: