Božović: Lutovčevi upali u prostorije tokom izbora, lomili...

Bivši poslanik Demokratske stranke Balša Božović objavio je na Tviteru da se danas dogodio fizički upad u centralu te stranke i da su polomljene kutije.

Izvor: Tanjug

Subota, 26.09.2020.

15:25

Božović: Lutovčevi upali u prostorije tokom izbora, lomili...

Kao i pocepani izborni listići.

Božović tvrdi da su fizički napadnute članice Izborne komisije na Starom gradu.

"Ovo je sramota koja ne može da se zaboravi", napisao je Božvić.

Kako je Tanjugu rečeno u delu DS koji sprovodi izbore za predsednika stranke, "grupa batinaša iz Šapca i Vojvodine" predvođena Draganom Rakić upala je u prostorije stranke u Nušićevoj ulici u Beogradu.

Više njih stoji pred vratima i ne dozvoljava nikom da uđe, a prema nezvaničnim informacijama pozvana je i policija da reaguje.

U DS se danas održavaju izbori koje sprovodi frakcije te stranke, a jedini kandidat za predsednika je Branislav Lečić.

Rukovodstvo na čelu sa Zoranom Lutovcem ne priznaje te izbore.

DS: Lažni kandidat Lečić isključen,Ministarstvu dopis

Demokratska stranka uputila je dopis Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kako bi sprečila eventualno registrovanje partijske frakcije koja danas organizuje izbore za predsednika DS, a kandidata za to mesto Branislava Lečića isključila je iz stranke.

Predsednik DS Zoran Lutovac rekao je novinarima da iza izbora stoje bivši funkcioneri "u dosluhu sa režimom i ciljem da se nanese šteta DS".

Sekretar DS Dušan Binčić rekao je novinarima da izbore unutar DS može da raspiše predsednik ili Glavni odbor većinom članova, a da skup od 30-ak ljudi, pre više meseci, na kojem je odlučeno da se bira šef stranke, nije legitiman, niti je mogao da se predstavlja kao sednica Glavnog odbora.

Zamenica predsednika Dradana Rakić rekla je da se "glumac Lečih uživeo u ulogu klandidata za predsednika DS".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: