Mladić priznao da je ranio ljude: Nije mogao da podnese ponovno objavljivanje karikatura Muhameda

Glavni osumnjičeni za napad u Parizu velikim nožem - "mačetom" kojime je dvoje ljudi u petak ranio na ulici, "priznao je svoje delo" u policiji gde je priveden.

Izvor: Beta/AFP

Subota, 26.09.2020.

14:00

Mladić priznao da je ranio ljude: Nije mogao da podnese ponovno objavljivanje karikatura Muhameda
EPA-EFE/ IAN LANGSDON

Priveden neposredno posle napada, taj 18-godišnjak koji kaže da je rođen u Pakistanu, rekao je da napad izveo zbog ponovnog objavljivanja karikatura proroka Muhameda u satiričnom nedeljniku "Šarli Ebdo" što on "ne može da podnese", rekao je izvor.

Napad se dogodio juče ispred novinske agencije "Premijer linj" (Premiieres Llignes) koja je u zgradi gde su prostorije "Šarli Ebdoa" bile u vreme smrtonosnog terorističkog napada 2015, takođe izvedenog zbog spornih karikatura.

Redakcija "Šarli Ebdoa" koja se preselila na tajnu lokaciju pre četiri godine, na je meti pretnji od 2. septembra kada je ponovo objaviila karikature proroka Muhameda povodom početka suđenja saučesnicima počinioca napada iz 2015. godine.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen je u petak rekao da se očigledno radi o aktu islamističkog terorizmam i osudio "krvavi napad na Francusku".

Pre hapšenja je napadač ispred zgrade "mačetom" posekao dvoje zaposlenih u novinskoj agenciji, dok su pušili na ulici, rekao je ko-direktor agencije. Ranjeni su u gornje delove tela, a jedno od njih i u glavu, dodao je on.

Životi im nisu u opasnosti, rekao je u petak premijer Žan Kaste.

Posle napada je, pored osumnjičenog, uhapšeno još šest osoba, od kojih je jedna, Alžirac, priveden blizu mesta napada, pušten sinoć jer je potvrđen njegov iskaz da je pratio napadača koji mu je pretio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: