Napad nožem kod bivše redakcije Šarli ebdoa: Ima ozbiljno povređenih, uhapšene dve osobe VIDEO/FOTO

Četiri osobe su danas napadnute nožem i povređene u blizini bivših kancelarija satiričnog magazina "Šarli ebdo", izjavio je francuski premijer Žan Kasteks.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 25.09.2020.

12:54

Napad nožem kod bivše redakcije Šarli ebdoa: Ima ozbiljno povređenih, uhapšene dve osobe VIDEO/FOTO
EPA-EFE/ IAN LANGSDON

Policija je uhapsila dve osobe osumnjičene za napad. Prema navodima neimenovanog policijskog izvora, jedna žrtva je ozbiljno povređena, ali nije u kritičnom stanju, preneo je Rojters.

Zvaničnik pariske policije ranije je objavio da je uhapšena jedna osoba, iako su postojale indicije da su napad organizovale dve osobe.

Jake policijske snage raspoređene su u 11. okrugu, delu Pariza u kojem se dogodio napad.

Škole su zatvorene, a javnosti se poručuje da izbegava ovaj deo grada. Postoje nepotvrđeni izveštaji o sumnjivom paketu u tom području, prenosi "Lokal".
EPA-EFE/ IAN LANGSDON
Kako navode mediji, prema nezvaničnim informacijama, povređene su četiri osobe, a dve su u teškom stanju.

Na mestu zbivanja su i policijske i lekarske ekipe. Podsetimo, u januaru 2015. godine maskirani napadači ubili su 12 novinara i karikaturista u napadu na redakciju ovog francuskog satiričnog lista, a zatim uspeli da pobegnu policiji.

Braća Šerif i Said Kuaši su 7. januara 2015. upali u redakciju uzvikujući da su "osvetili proroka (Muhameda)".

Među žrtvama su bili čuveni karikaturisti koji su se potpisivali nadimcima Kabi, Volinski, Onore i Tinju, kao i bivši direktor redakcije lista Bernar Maris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: