Stanje u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite - zaraženo 47 korisnika i 14 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo je 47 korisnika i 14 zaposlenih.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2020.

16:33

Stanje u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite - zaraženo 47 korisnika i 14 zaposlenih
Getty Images/Al Bello

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.026, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 412.

Prisustvo virusa kovid 19 potvrđeno je u Gerontološkom centru Knjaževac, Gerontološkom centru Subotica, Gerontološkom centru Novi Sad, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju ''Srce u jabuci'' u Jabuci u Pančevu, Ustanovi za decu i mlade ''Sremčica'' u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Kladomox plus'' i Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Terza Eta'' u Priboju.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'', Umka, i Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'' u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: