Vučić razgovarao sa ambasadorom Saudijske Arabije

Predsednik Srbije primio je Hanija bin Abdulaha bin Mohameda Mominaha, nerezidentnog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije sa sedištem u Sarajevu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.09.2020.

14:47

Vučić razgovarao sa ambasadorom Saudijske Arabije
Foto: EPA-EFE/Georgi Licovski

Predsednik Aleksandar Vučić je tokom oproštajne posete ambasadoru Mominahu zahvalio na njegovom posvećenom radu i doprinosu razvoju bilateralnih odnosa, a posebno na zainteresovanosti da budu unapređene ekonomske veze Srbije i Saudijske Arabije, za koje su konstatovali da su, po svom obimu i kvalitetu, daleko ispod postojećih mogućnosti.

Dvojica sagovornika su razgovarali o konkretnim predlozima za saradnju, a predsednik Vučić je ovom prilikom uputio poziv poslovnim ljudima iz Saudijske Arabije da ulažu i razvijaju zajedničke projekte sa našim privrednicima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Ambasador Mominah je rekao da je svedok velikog ekonomskog napretka Srbije, što je čini dobrom investicionom destinacijom.

On je izrazio interes za moguću direktnu avionsku liniju između Beograda i Rijada, koja bi doprinela dolasku većeg broja saudijskih turista u Srbiju.

Predsednik Vučić je ambasadoru Mominahu uručio pismo, kojim kralju Salmanu čestita nacionalni praznik Kraljevine Saudijske Arabije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: