"Austrijanci srpskog porekla, izađite na bečke izbore"

Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić sastao se s predsednikom odborničkog kluba Narodne partije Austrije (OVP) u 22. bečkoj opštini Zoranom Ilićem.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2020.

14:35

Foto: Depositphotos/ginasanders

Razgovarali su o mogućnostima za unapređenje nacionalnog, socijalnog i ekonomskog položaja građana Srbije koji žive i rade u Austriji.

Rodić je naglasio da je potrebno motivisati što više austrijskih državljana poreklom iz Srbije da izađu na predstojeće pokrajinske i lokalne izbore 11. oktobra u Beču da glasaju po sopstvenom nahođenju.

On je u razgovoru istakao i razvijene i dobre odnose Austrije i Srbije, kao i dugogodišnje lično prijateljstvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca.

U tom kontekstu, ambasador Rodić i Ilić su se saglasili da je potrebno odnose Srbije i Austrije dalje unapređivati u smeru poboljšanja statusa državljana Srbije u Austriji i razvoja ekonomske saradnje i ulaganja Austrije u Srbiji.

Ilić je kandidat narodnjaka na idućim pokrajinskim i lokalnim izborima u Beču, zakazanim za 11. oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: