"Kad vam kažu da idete na Kosovo..."

Predsednik Vučić na promociji novih pripadnika policije poručio da su pred njima teški odgovorni zadaci i da moraju na sebe da preuzmu breme odgovornosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2020.

09:48

Screenshot TV B92

Stali ste u čast i odbranu Srbije i nema veće obaveze nego da se brine o svojoj zemlji. Zato ste vi posebni, rekao je Aleksandar Vučić.

"Kada vam kažu da idete na Kosovo, oni koji ne znaju ni gde je Kosovo na karti, znajte da ste uradili pravu stvar i napravili najbolji izbor", poručio je predsednik Srbije mladim policajcima i najavio još veća ulaganja i brigu o tom sektoru.

Vučić je istakao da su polaznici izabrali časno i divno zanimanje, jer su stali uz svoju državu.

"Od danas vi ste i de fakto i de jure ljudi koji brinu o svojoj Srbiji. Nema nema nikog ko može da kaže da mu je preče i veća obaveza da brine o Srbiji. Zato ste posebni", istakao je predsednik.

On je ukazao da je u Srbiji najlakše za sve kritikovati državu, jer je, ma koliko puteva i pruga je izgrađeno, ili koliko neko ne plati porez, uvek najlakše biti protiv države, dok su pripadnici policije ti koji moraju uvek da budu uz svoju državu.

"Vi ćete uvek morati da trpite, u vas će građani uvek imati povererenja, ali nećete biti omiljeni", rekao je Vučić.

On je istakao da je na državi da pomogne, da svi oni budu ponosni na sebe i da obezbede bolji život.

"Nastavićemo da poboljšavmao životni standarad pripadnika MUP, jer vi predstavljate budućnost, uvereni da možete mnogo da uradite za svoju zemlju", poručio im je predsednik.

"Iako ste roditeljima, vašim najbližima, tek devojke i mladići, vi ne smete više tako da se osećate, jer su pred vama teški odgovorni zadaci. Morate da preuzmete na sebe breme odgovornosti koje niste imali do sada", rekao je Vučić na svečanosti u Makišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: