Državni vrh Srbije u Makišu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj promociji 23. i 24. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku u Nastavnom centru "Makiš".

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 24.09.2020.

06:30

Državni vrh Srbije u Makišu
Screenshot TV B92

Ceremoniju možete pratiti uživo i na našem portalu.

Osim predsednika Srbije, ceremoniji prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kao i ministri Vlade Srbije.

Nakon intoniranja himne, prisutnima se obraća ministar unutrašnjih poslova koji je rekao da se poverenje u policiju vratilo i da je iz godine u godinu broj zahteva za prijem u policiju sve veći.

Prema njegovim rečima, policijskoj profesiji vraćeno je dostojanstvo, a dokaz tome je, kaže, što se svake godine sve više mladih odlučuje da posvete život toj teškoj profesiji.

"Kada pogledam ove redove devojaka i momaka u plavoj uniformi i kada pogledam njihove kolege koji svakog dana rade na ulicama Srbije i štite bezbednost zemlje, prva reč koja mi padne na um je poverenje. Poverenje u ljude koji su odlučili da posvete svoje živote ovoj teškoj profesiji", rekao je Stefanović.

Navode da će polaznici kroz svoju profesiju videti puno patnje i muka, kako bi građani imali stabilnu zemlju. "Hvala što ste odabrali da služite svom narodu", poručio je Stefanović polaznicima.

Kazao im je i da ukoliko svoj posao budu radili dobro da će doživeti poseban osećaj da su pomogli drugima, a starije kolege, ističe, da za taj osećaj kažu da se "ne može opisati i zameniti".

Istakao je da je danas vraćeno dostojanstvo policijskoj profesiji i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je, kaže, uvek pružao i pruža podršku policiji u borbi protiv organizovanog kriminala, opremanjem policije, povećanjem plata i povoljnim uslovima za kupovinu stanova.

"Policiju čine oni koji bezrezervno vole svoju Srbiju i koji bez straha ulaze u poplave, požare i koji se ne boje da se uhvate u koštac sa okorelim kriminalcima i da bezuslovno brane Srbije", rekao je Stefaović.

Navodi da policajci imaju i energije da podučavaju decu u školama kako da ona budu sigurna i bezbedna.

"Oni su tu da dan bude miran i normalan i bezbednosno dosadan kako ljudi u policiji najviše vole da kažu", istakao je Stefanović.

Ukazao je da mladi polazinci odabirom ove profesije pokazuju ljubav prema Srbiji, dok im narod, ističe, uzvraća poverenjem u policiju.

Stefanović kaže da sve više mladih želi da stupi u policiji i izneo podatak da je na prethodnom konkursu za 1.060 polaznika javilo 6.000.

Poželeo je polaznicima da budu dobri policajci, da ponosno nose uniformu i da se ponose plavom bojom i zastavnom Srbije na uniformi.

"Učinite nas ponosnim, kao što sam ja danas ponosan na vas, kao i vaše roditelje", rekao je Stefanović.

Direktor policije Vladimir Rebić potom je uručio rešenja o nagrađivanju polaznika obuke.

Polaznici 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku stupiće danas u redove Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon završene devetomesečne obuke, saopštio je MUP.

Kako je juče saopšteno, promociju budućih policajaca uveličaće i njihove starije kolege iz posebnih jedinica policije - Policijske brigade, Žandarmerije, Interventne jedinice 92 i Helikopterske jedinice MUP-a.

Oni će izvesti više pokaznih vežbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: