Dodik pisao Trampu

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pisao je američkom predsedniku Donaldu Trampu, prenosi portal klix.ba.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.09.2020.

19:09

Dodik pisao Trampu
EPA-EFE/ STEPHANIE LECOCQ

On je to učinio dan nakon što je podneo zahtev za održavanje vanredne sednice Predsedništa BiH sa inicijativom za premeštanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem,

Kako se navodi, Dodik je u pismu pozdravio inicijativu Trampa za normalizaciju odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ocenivši da je reč o istorijskim sporazumu i izražavajući uverenje da će on doprineti miru, stabilnosti i prosperitetu regiona.

"Kao srpski član Predsedništva BiH, želim da dam doprinos i podršku vašim mirovnim inicijativama u vezi s Izraelom. Zbog toga sam u Predsedništvu BiH inicirao prebacivanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim", napisao je Dodik Trampu u pismu upućenom 9. septembra.

U nastavku pisma, Dodik je objasnio da je proces donošenja odluka u Predsedništvu BiH takav da sva tri člana moraju glasati "za" i da će za njegov predlog biti potrebno i odobrenje još dva člana Predsedništva.

"Nadam se da će članovi Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda razumeti da bi ova odluka bila veliki doprinos u postizanju konačnog mirovnog rešenja za Izrael, a Bosna i Hercegovina bi sledila primer Sjedinjenih Američkih Država", poručio je Dodik.

Druga dva člana Predsedništva BiH, Šefik Džaferović i Željko Komšić, bili su protiv Dodikove ideje o premeštanju Ambasade BiH iz Tela Aviva u Jerusalim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: