Britanija pooštrava ograničenja, predviđene visoke novčane kazne

Velika Britanija će pooštriti ograničenja ukoliko se ne budu poštovala pravila, rekao je Met Henkok, sekretar za zdravstvo.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.09.2020.

15:28

Britanija pooštrava ograničenja, predviđene visoke novčane kazne
Ilustracija: EPA-EFE/ Christian Bruna

On je najavio da vlada uvodi novčane kazne od 10.000 funti za one koji prekršite nova pravila samoizolacije u koju moraju zbog kontakta s nekim od zaraženih.

Henkok je za Bi-BI- Si rekao da se zemlja suočava sa "prekretnicom i da postoji izbor". "Ako se svi pridržavaju pravila, možemo da izbegnemo nacionalno zaključavanje."

Premijer razmatra zabranu mešanja domaćinstava i smanjenje radnog vremena za pabove.

Upitan da li bi Engleska mogla da se suoči sa još jednom nacionalnom blokadom, Henkok je rekao da ne isključuje tu mogućnost ali da ne želi da se to dogodi.

On je u intervjuu za Bi-BI- Si rekao da će ljudi koji su odbili samoizolaciju biti prijavljeni policiji. Nije se salgasio sa ocenama da je vlada preterala s obzirom da je broj umrlih i hospitalizovanih pacijenata relativno nizak.

Juče je u Velikoj Britaniji prijavljeno novih 4.422 novih slučaja Kovid-19 i 27 smrtnih slučajeva.

Nova pravia o kažnjavanju će se primenjivati od 28. septembra.

Nove mere uključuju i jednokratnu isplatu podrške u iznosu od 500 funti za one sa nižim primanjima i kaznu za poslodavce koji kazne one koji su rekli da su samoizolaciji.

Kazne će se kretati od 1.000 funti do 10.000 funti za one koji ponove prekršaje i za "najgrublje prekršaje".

Više od 19.000 novčanih kazni izrečeno je u Engleskoj i Velsu zbog navodnih kršenja zakona o korona virusu, rekao je državni pravobranilac ranije ove nedelje, ali više od polovine do sada nije plaćeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: