Kon: Već imamo obolele među povratnicima sa mora; ko prenese koronu u prekršaju je VIDEO

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je da među povratnicima sa mora ima prijavljenih slučajeva koronavirusa.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2020.

15:50

Kon: Već imamo obolele među povratnicima sa mora; ko prenese koronu u prekršaju je VIDEO
Screenshot/TV Prva

"Ovaj sistem nadzora nije napravljen da bilo kome smeta ili da bilo koga uznemirava, već da bude na korist svima nama. U Beogradu već ima pojave oboljevanja kod povratnika iz Crne Gore, Egipta, Turske... ", rekao je Kon.

Govorio je i o kaznenoj politici.

"To je kao što se po gradu vozi 50 na sat, onaj koji vozi 80 on zna da čini prekršaj i da će biti sankcionisan ukoliko bude uhvaćen. Ukoliko napravi neku nesreću to neće biti samo prekršaj. Tako vam je i ovde, ako neko prenese virus. Svako ko se ne prijavi treba da zna da je u prekršaju", izjavio je.

On je najavio povećan broj zaraženih pred slavska veselja na zimu, kao i za Božić i Novu godinu.

Kako kaže, tih 10 dana, koliko treba da vode računa, važno je da bi se otkrili vrlo blagi slučajevi.

"Među najboljima smo u Evropi sada i moramo da održimo tu situaciju. Našli smo model, svi se nadamo da će funkcionisati besprekorno", rekao je Kon.

Dodaje da svakome, kada se uloguje i pristupi portalu e-zdravlje, treba da odvoji samo tri minuta, za 24 sata, da bi izvršio svoju obavezu prijavljivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: