Ministar zdravlja: Karantin? Ne znam

Britanski ministar zdravlja Met Henkok izjavio da se epidemiološka situacija u zemlji pogoršava i da se broj hospitalizovanih pacijenata dvostruko uvećava.

Izvor: Tanjug

Petak, 18.09.2020.

12:00

Ministar zdravlja: Karantin? Ne znam
Foto: GettyImages/Christopher Furlong/Staff

On je, međutim, odbio da kaže da li će mere karantina biti uvedene sledećeg meseca.

Henkok je za Skaj njuz rekao da je uvođenje mera karantina poslednja opcija, ali da će vlada uraditi sve što bude potrebno u borbi protiv virusa.

On je rekao da u ovom trenutku ne zna da li će ove mere ponovo biti uvedene, prenosi Rojters.

Prema podacima Univerziteta "Džon Hopkins", Velika Britanija se po broju smrtnih slučajeva od posledica kovida 19 nalazi na petom mestu u svetu, nakon SAD, Brazila, Indije i Meksika.

Premijer Velike Britanije kritikovan je zbog odgovora na pandemiju u njenim ranim fazama, a u poslednjih nekoliko nedelja vlada se bori da obezbedi dovoljno testova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: