Žanin Anjes odustala

Privremena predsednica Bolivije Žanin Anjes neće učestvovati na predstojećim izborima kako bi osnažila ostale kandidate, rivale bivšeg lidera Eva Moralesa.

Izvor: Tanjug

Petak, 18.09.2020.

08:41

Žanin Anjes odustala

Anjes je u video poruci rekla da na taj način želi da opozicione kandidate ujedini u borbi protiv socijalističke partije Eva Moralesa, prenosi Rojters.

Prema istraživanjima javnog mnjenja, kandidat socijalističke partije MAS Luis Arse predstavlja favorita, dok se Anjes nalazi na četvrtom mestu.

"Danas ostavljam po strani svoju kandidaturu, za dobrobit demokratije", rekla je Anjes i istakla da postoji rizik da će MAS pobediti na izborima ukoliko glasovi budu podeljeni između više kandidata.

"Ukoliko se ne ujedinimo, Morales će se vratiti. Ukoliko se ne ujedinimo, demokratija gubi", istakla je Anjes i odbila da kaže za kog kandidata namerava da glasa.

Morales je prošle godine dao ostavku nakon što su izbori doveli do protesta širom zemlje, kada je na vlast došla Anjesova, bivša senatorka, kao privremena predsednica.

Prvobitno najavljena kandidatura Žanin Anjes izazvala je kontroverze nakon što je privremena predsednica Bolivije rekla da to neće učiniti i da će zemlju voditi do novih transparentih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: