Rab: Podržavamo politiku Trampa na Bliskom istoku

Sporazumi između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kraljevine Bahrein postignuti u Vašingtonu veoma su važni i promeniće dinamiku na Bliskom istoku.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2020.

23:48

Rab: Podržavamo politiku Trampa na Bliskom istoku
EPA-EFE/ PIPPA FOWLES / 10 DOWNING STREET

Ovo ističe ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dominik Rab.

U diskusiji “Iscrtavanje puta za globalnu Britaniju” koju je danas organizovao američki Atlantski savet, a kojoj je prisustvovao i Tanjug, Rab je rekao da London podržava predsednika SAD Donalda Trampa kada je reč o Bliskom istoku.

“Podržavamo to što se radi na stvarima koje vode u smeru stabilizacije regiona. Svakako podržavamo SAD u ovim poduhvatima”, naglasio je Rab u razgovoru sa izvršnim potpredsednikom Altantskog saveta Dejmonom Vilsonom.

Kako je naglasio, jačina britansko-američkih odnosa je izuzetno važna i dodao da je njihova težnja da budu šampioni na globalnom slobodnom tržištu.

“Naš uticaj je mnogo jači kada SAD i Velika Britanija rade zajedno”, kazao je on.

“Ovo je velika šansa, jer su naše ekonomije komplementarne”, kazao je on i naglasio da je cilj da se pokaže da je i putem protekcionizma mogući nastavak promocije slobodnog tržišta.

Na pitanje dokle se stiglo u procesu Bregzita, Rab je rekao da je reč o tekućem procesu.

S druge strane, upitan kako vidi dalju saradnju sa Evropskom unijom, on je naglasio da će London nastaviti da sarađuje sa Briselom u mnogim oblastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: