"Greška misliti da ćemo igrati po pravilima Zapada"

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kaže da su duboko pogrešne ideje da će Rusija i Kina igrati u skladu sa zapadnim pravilima, pod bilo kakvim okolnostima.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.09.2020.

20:06

Foto: EPA-EFE/ KIMMO BRANDT

Lavrov je u intervjuu za međunarodni kanal na ruskom jeziku RTVI, čije je sedište u Njujorku, rekao da je čitao ruske politikologe koji su poznati na Zapadu i istakao da je sve izraženija ideja da je vreme da Rusija prestane da primenjuje zapadnu "metriku" na svoje akcije i da pokušava da se dopadne Zapadu po svaku cenu.

"To su veoma ugledni ljudi i to je prilično ozbiljna izjava. Jasno mi je da nas Zapad svesno ili nesvesno gura ka ovoj analizi. Najverovatnije to radi nevoljno. Međutim, velika je greška misliti da će Rusija igrati po zapadnim pravilima u bilo kom slučaju, kao i razmišljati tako u pogledu Kine", poručio je Lavrov, a prenosi TAS S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: