Objavljen i video-snimak: "Munja 2" dostavlja tajne dokumente

Nakon što je organizacija veterana OVK objavila da su dobili još dokumenata o izjavama svedoka o zločinima na Kosovu, objavljen i snimak.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2020.

07:05

Objavljen i video-snimak:
Ilustracija: EPA PHOTO EPA/FEHIM DEMIR/FD-cl

Naime, potpredsednik Organizacije ratnih veterana (ORV) takozvane Oslobodilačke vojske Kosova Nasim Haradinaj objavio je sinoć video-snimak na kome se vidi osoba koja je u sedište te organizacije donela dokumenta sa izjavama svedoka, a onda pobegla.

Kako prenosi "Gazeta ekspres", Haradinaj je dodao da su ga u organizaciji nazvali "Munja 2 za Specijalizovana veća", prenosi "Kosovo onlajn".

Predsednik ORV OVK Hisni Gucati je ranije na konferenciji za medije rekao da su im dostavljeni dokumenti koji sadrže izjave svedoka, ali ne i njihova imena, kao i to da je osoba koja ih je donela pobegla.

Prema tvrdnjama ORV, njima je već dostavljeno 4.000 stranica tajnih dokumenata o iskazima svedoka o zločinima OVK, a koji bi trebalo da su u Specijalnom sudu za zločine te organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: