Popović Ivković: Marinika Tepić ima novu lažnu aferu; Tepić: Zataškavali prebijanje u Novom Sadu

Namera potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić bila je da ponizi policijske službenike i obesmisli rad policije, kaže Biljana Popović Ivković.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2020.

15:34

Popović Ivković: Marinika Tepić ima novu lažnu aferu; Tepić: Zataškavali prebijanje u Novom Sadu
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Popović Ivković je to ocenila povodom dolaska Tepićeve ispred MUP-a povodom nedavnog slučaja prebijanja u Novom Sadu.

Popović Ivković je pokazala novinarima službene beleške, koje osporavaju tvrdnje koje je ranije iznela Tepić.

Ona je na vanednoj konferencija za medije istakla da "glavna glumica Dragana đlasa ponovo iznosi laži", kao i da se ceo slučaj politizuje i kreira nova lažna afera.

"To ne želimo da dozvolimo, o svemu postoje službene beleške", rekla je državna sekretarka i pokazala policijske beleške, kojima je objasnila hronologiju događaja, u kojem je Ivan Kontić u Novom Sadu zverski pretukao 28-godišnjeg mladića.

Ivaković Popović je rekla da se nasilje dogodilo 24. avgusta, pola sata posle ponoći i da je nakon toga pretučeni mladić otišao kući, a da se u KC Vojvodine javio u prepodnevnim satima, kada je i policija obaveštena od strane KC Vojvodine.

"Policija je odmah reagovala i obišla pretučenog mladića, ali on tada nije dao informacije o događaju i napadačima", rekla je Popović Ivković i dodala da je policija obavestila nadležno tužilaštvo i da je počela istraga.

Ona je pokazala i belešku od 27. avgusta, koja pokazuje da je policijski službenik telefonski razgovarao sa žrtvom i pozvao ga da dođe u policiju da da izjavu, što mladić ni tada nije prihvatio, kao i da se on pojavio u policiji tek 2. septembra, u pratnji advokata.

"To su scene nasilja koje se ne tolerišu. Kreatori lažnih afera su ovo jedva dočekali. Odgledala sam prefomrans glavne glumice Dragana Đilasa na jednoj televiziji i iznenađena sam lažima koje su iznete", rekla je Popović Ivković.

Napominje da to sve iznosi Tepićeva, kako je rekla, čiji najbolji prijatelj uzgaja narkotike i koja je optužila državu da se na državnom imanju u Moroviću uzgaja marihuana i da se nikada nije izvinila za to. Upitana da li imaju informacije o napadaču, kaže da policija radi na slučaju, kao i da sada ne može da pruži više informacija.

Takođe, dodaje da je lažna tvrdnja Marinike Tepić da policija nema originalni snimak.

"CIlj je da se obesmisli rad policije i da se uruši kredibilitet policije. To je cilj spinovanja ovog događa", istakla je državna sekretarka. Takođe, dodaje da je Sektor unutrašnje kontrole MUP-a uključen i da će biti ispitano da li je došlo do neke greške ili nije postupano u skladu sa zakonom. Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da su policija i tužilaštvo kasnili sa reakcijom na slučaj brutalnog prebijanja mladića u Novom Sadu.

Tepić je novinarima ispred sedišta MUP-a u Palati Srbije rekla da je snimak nasilja koje se dogodilo 24. avgusta, prošle sedmice objavio Miroslav Parović, a tvrdi da policija nema taj snimak.

Od direktora policije traži odgovor zašto za Ivanom Kontićem, osumnjičenim za prebijanje mladića u Novom Sadu, nije raspisana poternica čim je utvrđen njegov identitet, već se, kako tvrdi, čekalo 19 dana, iako je, kaže Tepić, policija znala da Kontić ima dvojno državljanstvo (Srbije i Crne Gore).

Pita i da li su tužiteljka i policija izašli na mesto događaja, tražili izjave od svedoka i radnika, proverili bezbednosne kamere ...

Tepić smatra da je taj slučaj poslužio za navodni obračun unutar vladajuće stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: