Odmazda: Lični podaci policajaca osvanuli na internetu

Lični podaci oko 300 beloruskih policajaca objavljeni su na internetu od 9. avgusta.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.09.2020.

12:26

Odmazda: Lični podaci policajaca osvanuli na internetu
Tanjug/AP Photo

To je potvrdio i šef Odeljenja za unutrašnje istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Andrej Paršin.

"Podaci o oko 300 policajaca nalaze se na internetu od 9. avgusta. Više od 250 policajaca i članova njihovih porodica suočilo se sa razornim pritiskom", rekao je on, izvestila je BelTA.

Belorusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije da je u toku rad na svim izveštajima koji se tiču pretnji, kleveta i uvreda policajaca i članova njihovih porodica, kao i curenja njihovih ličnih podataka u medijima, preneo je Tass.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora, na kojima je Aleksandar Lukašenko proglasio pobedu sa osvojenih 80.1 odsto glasova.

Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska, koja je zvanično osvojila 10,12 odsto glasova. OD izbora traju protesti na kojima je u više navrata dolazilo do sukoba s polciijom, koja je u nekimslučajevima bila posebno brutalna pri hapšenjima građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: