"Srpsku opoziciju ne može ni Bog da ujedini"

Srpsku opoziciju ne može ni Bog da ujedini, a pogotovu ne Boris Tadić, kaže književnik Svetislav Basara.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.09.2020.

10:56

On je dodao i da mora da postoji neka ideja oko čega bi se bilo ko ili bilo šta ujedinilo, a da on ne vidi da Boris Tadić uopšte ima ideju, kao ni oni koje je pozvao u ujedinjenje.

Basara je to rekao za TV Novu povodom najavljenih razgovora opozicije na koje je pozvao predsednik SDS Boris Tadić.

Basara kaže da ono što nedostaje nije novo lice, već nova politika, a čak ne ni nova, već efikasna, koja će biti kvalitativno različita od politike Aleksandra Vučića.

"Tadić nije izgubio od Nikolića, nego je izvojevao pobedu Nikolića. On je pod raznoraznim uticajima ili iz lenjosti lepo vratio tokove stvarnosti pod okrilje populizma. On je radio isto što i Vučić, samo na jedan finiji način", smatra Basara.

Na pitanje da li u Srbiji može da se primeni tzv. "crnogorski model", Basara odgovara da je to samo još jedan od apsurda.

"Tako smo videli žute prsluke u Francuskoj, pa je krenula ideja onih protesta, nesuvislih inače. Neprestano imitiranje", rekao je Basara.

On je istakao da se Dritan Abazović i Aleksa Bečić nisu pojavili sad na izborima, već smo mi čuli za njih sad kad su pobedili.

"Oni nisu nikakva nova lica, relativno jesu mladi, ali nisu ništa novo i, za razliku od ovih ovde, imaju politiku. I različita je od one koja je bila vladajuća", rekao je Basara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: