Haradinaj ima novi zahtev

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine.

Izvor: Kosovo online

Sreda, 16.09.2020.

09:35

Haradinaj ima novi zahtev
Foto: EPA-EFE/Valdrin Xhemaj

Haradinaj je tražio da bude deo delegacije umesto kosovske ministarke spoljnih poslova i dijaspore Meljize Haradinaj Stuble i kosovskog ministra pravde Seljima Seljimija, prenosi Reporteri informaciju koju je izneo voditelj emisije "Debate Plus" na Televiziji Dukađini Ermal Panduri.

"Na sastanku sa Isom Mustafom i Fatmirom Limajem, Ramuš Haradinaj je zatražio da učestvuje u dijalogu i to je izazvalo nezadovoljstvo među članovima koji čine koaliciju", rekao je Panduri.

Analitičar Imer Muškoljaj kazao je da bi koalicija trebalo da ima poverenje u premijera za dijalog.

"Imam utisak da je ovo nametanje Ramuša Haradinaja, koji bi koristio priču da je navodno sprečio štetan sporazum. Smatram nerazumnim da političari koji nisu u vladi postanu deo delegacije“, rekao je Muškoljaj.

Analitičar Astrit Gaši ocenio je da je nerazumno da partijski lideri traže učešće u delegaciji.

"Haradinaj ima puno pravo da bude predstavljen u dijalogu jer je deo vlade, ali ne i da tamo odlazi“, rekao je Gaši.

Prvi potpredsednik vlade u kosovskoj vladi Besnik Tahiri, međutim, negira tvrdnje da je Ramuš Haradinaj tražio da bude učesnik dijaloga u Briselu.

Tahiri je rekao da Haradinaj traži svoja tri cilja na temu dijaloga.

"Ramuš Haradinaj nije tražio da bude prisutan u Briselu. Zahtevao je i zahteva da se ispune tri osnovna cilja u temi dijaloga. To je tražio u svojoj vladi kao premijer, ali i danas kao partner u vladi“, rekao je Tahiri za Indeks onlajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: