Pismo EU: Rusija želi da vam skrene pažnju...

Stalna misija Rusije pri EU uputila je članovima Evropskog parlamenta i institucijama EU niz pitanja koja se odnose na slučaj Alekseja Navaljnog.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.09.2020.

06:30

Pismo EU: Rusija želi da vam skrene pažnju...
lightsource/depositphotos

Portparol Stalne misije Rusije pri EU je rekao da je dokument adresiran na Evropski parlament i da se odnosi na njegove članove i javnost u EU, kao i da se u njemu ukazuje na brojne nedoslednosti u teoriji o trovanju. prenosi TAS.

Na sajtu Stalne misije Rusije pri EU navodi se da u poslednjih nekoliko nedelja u EU došlo do porasta broja informacija, kako zvaničnih, tako i u medijima, koje se odnose na slučaj Alekseja Navaljnog.

Misija želi da skrene pažnju na brojne nedoslednosti u vezi sa navodnim trovanjem ruskog opozicionog lidera koje evropski zvaničnici moraju da uzmu u razmatranje, u svetlu predstojeće debate u Evropskom parlamentu, navedeno je na sajtu.

Jedno od pitanja koje je Stalna misija Rusije pri EU uputila evropskim zvaničnicima tiče se logike koja stoji iza trovanja Navaljnog.

Zašto bi ruske vlasti otrovale Navaljnog novičokom, zabranjenim hemijskim oružjem, a onda pokušale da spasu njegov život i puste ga da ode za Nemačku, gde bi to moglo da se razotkrije, navodi se u dokumentu. Koji bi bio razlog da se tako nešto uradi, s obzirom da Navaljnog podržava jedva dva odsto Rusa, kako pokazuje poslednje istraživanje koje je u julu sprovela nezavisna nevladina organizacija "Levada", još jedno je pitanje koje je Stalna misija Rusije pri EU uputila evropskoj javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: