Mediji: Vučić prelomio

Naredne sedmice trebalo bi da bude održana sednica Skupštine na kojoj će biti izabrani predsednik parlamenta i generalni sekretar i onda sledi formiranje vlade.

Izvor: Kurir

Ponedeljak, 14.09.2020.

08:04

Mediji: Vučić prelomio
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC

Prema pisanju beogradskih medija, SNS će najverovatnije do kraja ove nedelje održati sednicu Predsedništva partije, na kojoj će centralna tema biti formiranje nove vlade.

Kako navodi Kurir, plan je da nakon sednice Predsedništva SNS, od 21. septembra, bude zakazana sednica Skupštine Srbije, na kojoj bi bili izabrani predsednik parlamenta, generalni sekretar i potpredsednici, a potom, nakon dan-dva, i formirana vlada.

List piše i da je lider SNS Aleksandar Vučić "već prelomio" ko bi, osim naprednjaka i njihovih koalicionih partnera, mogao da čini novu vladu. Kako se ističe, za sada je tome bliži Ivica Dačić i njegov SPS, umesto Šapićevog SPAS-a.

Tako bi izvršna vlast bila imenovana do kraja septembra - roka koji je u više navrata pominjao i predsednik Srbije.

Najveći favorit za premijera je, prema pisanjima štampe, Ana Brnabić, koja je vladu i vodila prethodne četiri godine. Spekuliše se da u Nemanjinoj ostaju Zorana Mihajlović, s tim što bi ona preuzela resor energetike, Jadranka Joksimović, dok bi Marko Čadež došao na čelo resora privrede. Prema nekim spekulacijama, siguran je i Zlatibor Lončar, aktuelni ministar zdravlja. Marko Blagojević, koji vodi Kancelariju za obnovu i razvoj, mogao bi da dođe na čelo sektora za građevinu.

Najveće šanse da vode Skupštinu Srbije u sledećem mandatu imaju funkcioneri SNS - Vladimir Marinković, Marija Obradović ili Vladimir Orlić, a postoji mogućnost i da, ukoliko se vladajuća koalicija ipak napravi sa Spas, to mesto pripadne nekom iz tog bloka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: