Erdogan upozorio Makrona

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nastavio je razmenu teških reči sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Izvor: Sputnjik

Subota, 12.09.2020.

21:50

Erdogan upozorio Makrona
Getty Images/Sean Gallup / Staff

On ga je podsetio na rezultate francuske kolonijalne vlasti u Africi i upozoravajući ga da će ”imati velike probleme”.

"Gospodine Makron, imaćete i velike probleme sa mnom lično", rekao je turski predsednik, odgovarajući na nedavnu izjavu francuskog predsednika da "problem ne predstavlja turski narod, već Erdogan".

Razmena teških reči između Makrona i Erdogana počela je pre izvesnog vremena kada su turski ratni brodovi, prateći konvoj ka Libiji, nišanili francusku korvetu u Mediteranu, prenosi Sputnjik.

Poste tog incidenta, Pariz se priključio manevrima grčke mornarice u istočnom Mediteranu i oštro upozorio Ankaru da povede računa o budućim potezima.

"Gospodine Makron, vi ne znate istoriju...", rekao je Erdogan, aludirajući na zločine koje su francuske kolonijalne vlasti ranije počinile u Africi.

Makron je, istovremeno, upozorio Grčku da je Turska, ukoliko bude potrebno, spremna da se suoči sa bilo kakvim izazovima, prenela je agencija Anadolija i javni servis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: