"22 minute nakon potpisa u Vašingtonu jedna zemlja je priznala Kosovo"

Kosovski premijer Avdulah Hoti iznenadio je objavom da je još jedna zemlja priznala nezavisnost tzv. Kosova, javlja Dnevni avaz.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.09.2020.

09:40

EPA-EFE Kushtrim Ternava

Dok u Srbiji traje rasprava i utvrđivanje šta je tačno potpisano i dogovoreno, u Prištini od samog potpisivanja ističu da je Izrael praktično 22 minuta nakon potpisivanja sporazuma u Beloj kući priznao Kosovo.

Juče je o tome pred novinarima govorio i jedan od učesnika sastanka u Vašingtonu Avdulah Hoti.

"Bilo ko da ima nedoumice da ovaj sporazum krši suverenost države Kosovo je pogrešio. Mislim da ovo priznanje koje je od Izraela stiglo 22 minute nakon potpisivanja sporazuma u Beloj kući, samo jača suverenitet države Kosovo", rekao je Hoti.

On ne sumnja da će sporazum biti sproveden.

"Sklopljen je u Beloj kući i ne verujem da bilo koja druga kancelarija ima veći kredibilitet da obezbedi sprovođenje sporazuma", dodao je Hoti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: