U Organizaciju ratnih veterana OVK nepoznato lice donelo dosijee iz Specijalnog suda i pobeglo?

Paket sa 4000 dosijea Specijalnog suda stigao je danas u kancelariju Organizacije ratnih veterana OVK u Prištini, tvrde prištinski mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2020.

19:25

U Organizaciju ratnih veterana OVK nepoznato lice donelo dosijee iz Specijalnog suda i pobeglo?
Ilustracija: Getty Images/Kael Alford / Stringer

Za sada nije poznato ko ga je doneo, međutim, tvrdi se da je u paketu bilo pismo u kojem je pisalo da će narednih dana stići još 7000 takvih dosijea, piše Ekspres.

Predsedavajući Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati (Hysni Gucati) rekao je za Ekspres da u tim dosijeima postoje i imena svedoka.

"Neko je doneo dosijee danas u 09:15. Nosio je naočare, masku i kapu. Samo je ostavio paket i pobegao. Prvo smo se plašili šta bi se moglo dogoditi, nakon toga smo ga pažljivo otvorili i videli da je u njemu materijal iz Specijalnog suda“, rekao je Gucati.

Gucati je istakao da je reč o dosijeima proisteklim iz Specijalnog suda.

"To je materijal Specijalnog suda koji je proistekao iz ovog suda, neko ga je doneo u organizaciju. Postoje imena svedoka. To su potpisi stranih i srpskih tužilaca koji su sarađivali sa Specijalom sudom", rekao je Gucati.

Gucati je takođe kazao da se u paketu nalazilo i pismo.

"U paketu je bilo pismo u kojem je pisalo da će narednih dana doneti još 7.000 takvih dosijea“, izjavio je Gucati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: