Ruski avioni presreli norveške patrolne letelice

Ruski borbeni avioni MiG-31 Severne flote treći dan zaredom presreli su norveške pomorske patrolne letelice "orion" iznad Barencovog mora.

Izvor: Tanjug

Subota, 05.09.2020.

22:19

Ruski avioni presreli norveške patrolne letelice
EPA-EFE/ MAXIM SHIPENKOV

To je danas saopštio ruski Nacionalni kontrolni centar za odbranu.

Prema ruskoj vojsci, 5. septembra ruski radari su otkrili cilj u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad neutralnih voda Barencovog mora. Letelica je išla prema ruskom suverenom vazdušnom prostoru, prenosi TAS S.

"Borbeni mlazni avion MiG-31 dežurnih jedinica PVO Severne flote bio je poslat da identifikuje i presretne cilj u vazduhu kako bi se sprečio njegov autorizovani upad u ruski vazdušni prostor“, naveo je Centar.

Ruska mlazna posada identifikovala je vazdušnu metu kao pomorski nadzorni avion "P-3S orion" norveškog vazduhoplovstva.

U četvrtak i petak, mlazni avion MiG-31 takođe je poslat da presretne norveški avion istog tipa iznad Barencovog mora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: