Kragujevac: Zaražena devojčica bila na nastavi

Nastavu u osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Kragujevcu 1. septembra pohađala je učenica kod koje je potvrđen koronavirus, izjavio je direktor škole Bojan Konatar.

Izvor: B92

Subota, 05.09.2020.

13:03

Kragujevac: Zaražena devojčica bila na nastavi
Foto: Depositphotos/oksun70

"Reč je o još jednom neodgovornom ponašanju roditelja", rekao je Konatar za RTS i objasnio da su roditelji poslali dete u školu iako su znali da je bila u kontaktu sa osobom koja je zaražena koronavirusom.

Prema njegovim rečima, učenica šestog razreda bila je na nastavi prvog dana školske godine sa svojom sestrom, a majka ih je 1.septembra uveče odvela na testiranje

Posle tog dana, devojčice nisu dolazile u školu i obe su u izolaciji.

Po preporuci Instituta za javno zdravlje škola je dezinfikovala učionicu u kojoj su tog dana boravili učenici i svima iz tog razreda naloženo je da sve vreme nose maske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: