Vučić: Ja sam to odbio

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da nema bojazni da će potpisati dokument o priznanju nezavisnosti "i tačka".

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2020.

20:48

Vučić: Ja sam to odbio
Foto: Tv Prva

"Nema bojazni da potpišem dokument o priznanju nezavisnosti i tačka, Rekao sam jasno i glasno", navodi. Prema njegovim rečima Srbija to ne želi ni da razmatra.

"Prvi dokument koji smo imali nosio je naslov Ekonomska normalizacija. Dve strane dođu strana domaćina nam podeli dokument, u koji naša strana nije imala uvid. Taj papir je bio užasno težak, imao je 15 ili 16 tačaka, a jedna od njih je i međusobno priznanje. Ja sam to odbio. To nije nikakva novost, jedino što smo mi smatrali da to ne treba da stoji u dokumentu o ekonomskoj stabilizaciji. Iz Trampovog kabineta su bili fer i saslušali. U drugim dokumentima te odredbe više nema", kaže Vučić na početku.

Ima tu različitih političkih momenata, smatra Vučić, i navodi da je ipak u toku borba. Da li će biti još ugovora i sastanaka na višem nivou - to u ovom trenutku niko ne može da kaže, navodi on.

Grenel nije specifično rekao šta misli, kaže Vučić, navodeći da su zaista želeli da čuju srpsku stranu.

"Nismo ništa promašili, za nas je to bilo formalno, ali ne suštinsko iznenađenje", kaže.

"Ako uspemo da izguramo još nekolike sitnica, biću zadovoljan. Hoćemo li uspeti ili ne - ne mogu to da kažem", dodaje.

Sutra će biti moguće da se vidi finalni dokument, ako ga bude, kaže Vučić. Ljudima u Srbiji je rekao da neće potpisati priznanje.

"Nema bojazni da potpišem dokument o priznanju nezavisnosti i tačka, Rekao sam jasno i glasno", navodi. Prema njegovim rečima Srbija to ne želi ni da razmatra.

Na pitanje kakve su šanse da se sutra sastane sa predsedniko SAD Donandom Trampom Vučić kaže da se tome nada, ali ne može ništa u ovom trenutku da zna, ali sve zavisi od pregovora koji se večeras nastave .

"Ivanka Tramp je važna, govorila je od dve važne teme - o preduzetništvu na Balkanu, posebno o ženskom preduzetništvu. Ne bih isključio mogućnost da Ivanka Tramp poseti našu zemlju", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: