Šta piše u tački 10?

Obe strane se obavezuju na međusobno priznavanje i zaštitu etničkih manjina, kaže tačka 10 na papiru koji je danas stavljen ispred predsednika Vučića.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2020.

18:37

Šta piše u tački 10?
TANJUG/ FOTO TWITTER/ NATIONAL SECURITY COUNCIL/bs

Kako saznaje portal B92.net, u 10. tački piše:

"Obe strane se obavezuju na međusobno priznavanje i zaštitu etničkih manjina, restituciju svojstva, rešavanje statusa pojedinaca sa državnog nivoa i dogovaraju se da otvore kancelarije zadužene za zaštitu i izveštavanje o manjinskim pravima svake godine".

Tačka 10. u originalu glasi:

“Both parties commit to mutual recognition, and protection of ethnic minorities, restitution of propriety, resolving of the status of stateless individuals, and agree to open offices in charge of protecting and reporting annually on minority rights.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: