Šarčević: Moguće odlaganje početka školske godine za jedan deo srpskih đaka VIDEO

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je 96,3 odsto roditelja osnovaca odgovorilo na anketi da želi izvođenje nastave uživo, a ne onlajn.

Izvor: B92

Subota, 29.08.2020.

11:05

Šarčević: Moguće odlaganje početka školske godine za jedan deo srpskih đaka VIDEO
Foto: Printscreen/TV Prva

Šarčević je za televiziju Prva rekao da će 37 odsto škola raditi u celosti, a 27 odsto škola imati kombinacije održavanja časova.

"Obezbedili smo sa lokalnim samoupravama sredstva za higijenu, maske. Snimanje nastave je u jeku", rekao je Šarčević.

Na pitanje da li postoji mogućnost odlaganja početka školske godine, on je rekao da je to moguće samo na teritoriji Kosova i Metohiji.

"Situacija u enklavama na KiM nam nije najbolja, jer se tamo ne sprovode mere kao u centralnoj Srbiji. Verovatno ćemo da pomerimo za nedelju, dve dana. Vlasti iz Prištine su rešile da odlože početak školske godine, ali će naši đaci imati onlajn nastavu", rekao je on.

Kako je naveo, roditelj ne može od danas do sutra da promeni odluku o tome da li želi da mu dete ide u školu ili pohađa nastavu onlajn.

"Imamo nedeljne izveštaje koje dajemo epidemiološkom delu Kriznog štaba", naveo je on.

Šarčević je kazao da postoji procedura ako se neko dete zarazi, a da roditelji ne šalju decu u školu ako vide da imaju temperturu ili neku drugu tegobu.

O tome kako će izgledati nastava opširnije u videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: