Milić: Mnogo toga dobrog se desilo u Crnoj Gori za vreme Mila Đukanovića VIDEO

Direktorka Centra za evroatlanske studije Jelena Milić rekla je da će oko izbora u Crnoj Gori koji se održavaju sutra "pasti maske".

Izvor: B92

Subota, 29.08.2020.

08:25

Milić: Mnogo toga dobrog se desilo u Crnoj Gori za vreme Mila Đukanovića VIDEO
Printskrin: TV Prva

Ona je za televiziju Prva rekla da se mnogo toga dobrog desilo u Crnoj Gori "za vreme Mila Đukanovića".

"Čini mi se da je Aleksa Bečić dobro osveženje na političkoj sceni Crne Gore", ocenila je ona i dodala da je CG potreban korektiv poput njega.

Ona je navela da je neprihvatljivo kako se sporan Zakon o slobodi veroispovesti u CG brani, te da je Centar koji vodi reagovao povodom toga još u januaru.

Milić je rekla da je Crna Gora imala ogromno neprijatno iskustvo sa mešajem u unutrašnje stvari i izbore.

"Mogu da razumem da postoji jedna vrsta antagonizma prema svemu tome. Ali se nadam da će i prenos ili ostanak vlasti biti na legitiman i legalan način", rekla je ona.

Ona je rekla da oko izbora u Crnoj Gori dolazi do toga da padaju maske i da dolazi do toga da se totalno neprimereno kritikuje sve što dolazi iz Srbije ili ima veze sa pravoslavljem.

Dodala je da se zalaže za članstvo Srbije u NATO, ali da to što je CG članica tog saveza, ne abolira je od toga da ima probleme u procesu evrointegracija, sa korupcijom i slično.

Govoreći u sastanku u Vašingtonu Beograda i Prištine, Milić je rekla da se previđaju uspesi koje je trenutna američka administracija postigla u jugoistonoj Evropi i na Bliskom istoku.

"Sadašnje tenzije između Turske i Grčke neće proći bez još jednog smirinvanja koje može doći samo od strane SAD", ocenila je Milić.

Ona je rekla da u Srbiji ne postoji nikakav konsenzus vlasti, opozicije i civilnog društva.

"Ako imate navodno prodemokratsku i proevropsku opoziciju, pa kako eventualni sporazum koji bi približio Srbiju SAD ne bi vodio u tom pravcu", upitala je ona.

Milić je rekla da razume da su ovo teški pregovori za srpsku stranu, bez obzira što će se samo pričati o ekonomiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: