"Milenković optužio Ulemeka"

Dejan Milenkovic je teško optužio Milorada Ulemeka, u razgovoru sa specijalnim tužiocem, piše Blic.

Izvor: B92

Utorak, 12.07.2005.

09:17

Default images

Milenković je Ulemeka označio kao najodgovornijeg za atentat na premijera Srbije Zorana Đindića. "Ubistvo Đindića je Ulemekova ideja", ispričao je navodno Milenković tužiocu, uz detaljno objašnjenje ko je sve, uz Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića učestvovao u realizaciji atantata.

List navodi da je, prema Milenkovićevom objašnjenju, odluku o likvidaciji premijera Ulemek doneo kada je postalo jasno da će izaći na videlo njegova uloga u zločinu na Ibarskoj magistrali i ubistvu Ivana Stambolića, ali i da bi sprečio eventualno izručenje Haškom tribunalu.

Pozivajući se na izvore iz pravosuđa, list piše i da je Milenković otkrio detalje o nekoliko likvidacija koje su pripisivane obračunima u beogradskom podzemlju.

Veštak: Nađene barutne čestice

U nastavku suđenja optuženima za ubistvo premijera Zorana Đinđića, svedočio je veštak beogradskog SUP-a Zoran Đorđević.

On je pregledao delove odeće pokojnog premijera i njegovog telohranitelja Milana Veruovića. Đorđević je pred sudom izjavio da je pregledao dve čarape, cipelu, pantalone i longetu premijera i da nije primetio oštećenja.

Na pitanje sudije Marka Kljajevića, kako objašnjava to da su veštaci BIA primetili poderotine na Đinđićevim pantalonama a on nije, svedok je odgovorio da je uočio mrlje od krvi, ali ne i oštećenja, kao i to da tokom njegovog rada nije bilo uticaja sa strane.

Đorđević je pregledao i tri jakne koje su se nalazile u stanu u Ulici Vojvode Stepe u Beogradu, gde se posle atentata krilo nekoliko pripadnika "zemunskog klana". Đorđević je izjavio da je prisustvo barutnih čestica utvrđeno na dve od tri pronađene jakne. Suđenje se nastavlja sutra svedočenjem veštaka BIA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: