"Imamo dokaze o pozadini protesta" VIDEO/FOTO

Minsk je spreman na konstruktivni dijalog sa inostranim partnerima, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova zemlje, prenosi Sputnjik.

Izvor: B92

Utorak, 11.08.2020.

20:49

Foto: Tanjug/AP Photo

Ministarstvo je navelo i da može da ponudi ubedljive dokaze stranog mešanja u dešavanja u Belorusiji

"Predlažemo da objektivno i bez emocija sagledamo šta se, kako i zašto ovo danas dešava u Belorusiji. Spremni smo za konstruktivni, a glavno je, objektivni dijalog na ovu temu sa svim inostranim partnerima. Spremni smo da predstavimo konkretne, neoborive dokaze koje otkrivaju pozadinu ovih događaja, uključujući mešanje spolja", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je nazvalo nedopustivim izjave nekih evropskim činovnika nakon završetka predsedničkih izbora u toj zemlji.

"Hvala na izjavama podrške suverenitetu i nezavisnosti Belorusije. U isto vreme je apsolutno nedopustivo da jedan broj evropskih činovnika brzopleto izlazi sa najvažnijim za našu državu saopštenjem, bez pokušaja da objektivno sagledaju i realno ocene situaciju“, navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da su neki zaključci doneti na osnovu „jednostranih informacija i otvorenim lažima“.

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da su demonstrantima na protestima u noći između nedelje i ponedeljka upravljali pomoću telefonskih poziva iz Velike Britanije, Poljske i Češke.
Foto: Tanjug/AP Photo
Foto: Tanjug/AP Photo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: