Komšije otvaraju škole sasvim uobičajeno; "Nema opravdanja da digitalno obrazovanje zameni učionice"

Nova akademska godina u Mađarskoj počeće na uobičajeni način a škole se otvaraju 1. septembra, saopštilo je danas mađarsko ministarstvo za ljudske resurse.

Izvor: B92

Utorak, 11.08.2020.

20:08

Komšije otvaraju škole sasvim uobičajeno;
Ilustracija/Foto: depositphotos/oksun70

Status epidemije koronavirusa nije opravdanje da digitalno obrazovanje zameni učionice, navodi se u saopštenju i dodaje da u mnogim zemljama postoji značajan porast broja slučajeva koronavirusa i da zabrinjavaju podaci u Mađarskoj.

Takođe se navodi da će biti uvedene nove mere ako vlada i relevantne vlasti smatraju to potrebnim, prenosi MTI.

Školama će biti upućen protokol o prevenciji koronavirusa, a roditelji ne treba da šalju decu sa simptomima kovida 19 u školu.

Prema vladinoj uredbi koja će uskoro biti objavljena, nova školska godina u Mađarskoj počinje 1. septembra i završava se 15. juna 2021. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: