Božović: SzS promenom imena izbegava odgovornost

Čelnici SzS promenom imena koalicije žele da izbegnu odgovornost za propale dve godine u borbi protiv Vučića, izjavio je bivši poslanik DS Balša Božović.

Izvor: B92

Utorak, 11.08.2020.

10:19

Božović: SzS promenom imena izbegava odgovornost
Screenshot/ O2 TV

"Političari koji ne poznaju etiku odgovornosti uglavnom misle da su nezamenljivi. Ne predstavljaju građane nego sebe i svoje interese", naveo je Božović na tviteru.

Formiranje Udružene opozicije Srbije prokomentarisao je i predsednik SDS Boris Tadić koji je za portal Nova.rs rekao da to vidi kao prikrivanje vesti o raspadu Saveza za Srbiju, nakon bojkota izbora koji su inicirali.

On kaže da je opoziciji potrebna najveća moguća ozbiljnost i odgovornost u konsolidaciji, a "ne nove lakrdije koje samo troše vreme i energiju".

Tadić je naveo i da nedeljama javnost nije mogla da čuje ko su članovi te nove udružene opozicije, a da sada, kada smo to čuli, jedino što vidi da je to zapravo SzS umanjen za Dveri i ŽS.

Reagovao je predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović koji je za isti portal rekao da je Tadić napao udruženu opoziciju "pre Vulina i Ðuke, kao i svih ostalih naprednjačkih trabanata".

"Time pokazuje da ima neki problem ili, ne daj bože, dogovor sa režimom Aleksandra Vučića", rekao je Veselinović.

Inače, Udruženu opoziciju Srbije čine stranke koje su bile okupljene u Savezu za Srbiju bez Dveri i nekoliko manjih pokreta, sindikata i udruženja sa kojima je SzS već sarađivao.

Boško Obradović je pozdravio formiranje Udružene opozicije Srbije i spreman je na partnersku saradnju o ključnim pitanjima, ali je za Tanjug kazao da Dveri nisu želele da budu deo tog političkog saveza jer, kako je naveo, nema jasan program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: