Đorđević: Očekujemo poboljšanje u domovima za stare; Bez zaraženih u domovima za nezbrinutu decu VIDEO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je da je u domovima za stare obolelo ukupno 268 korisnika i 78 zaposlenih.

Izvor: B92

Nedelja, 09.08.2020.

12:13

Đorđević: Očekujemo poboljšanje u domovima za stare; Bez zaraženih u domovima za nezbrinutu decu VIDEO
Screenshot/TV Prva

Đorđević je dodao da su svi lakši klinički slučajevi.

On je za TV Prva rekao i da u narednim nedeljama očekuje poboljšanje situacije.

"Naše pravilo je da lakše stavljamo na listu obolelih a teže skidamo sa nje. Od zaposlenih velika većina njih se zarazila dok su bili odsutni, a otkriveno je da su zaraženi, jer imaju dužnost da po povratkiu urade PCR test. Oni nisu ni ulazili u domove, samim tim nisu ugrožavali korisnike", rekao je Ðorđević.

On je dodao da za sada nije dozvoljen ulazak u domove zbog aktuelne situacije, ali kada bude trenutak i to će biti dozvoljeno.

Ðorđević je dodao da korisnici u svakom trenutku, ako nemaju mobilne telefone, uz pomoć zaposlenih koji ih imaju mogu da se čuju ili vide sa najbližima.

Kako je rekao, još na počeku epidemije Ministarstvo je postupilo po instrukciji o ponašanju kada je neko pozitivan i podelilo je zone po crvenoj, narandžastoj i zelenoj zoni, odnosno po tome da li je neko pozitivan, potencijalno zaražen ili negativan na koronu.

"Uhodali smo se i sada pravovremeno reagujemo. Jedini način kako se unosi virus u Domove je preko zaposlenih, od kojih neki nemaju simptome", rekao je Ðorđević.

"Nema virusa u domovima za nezbrinutu decu"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je danas da u domovima za nezbrinuti decu nema koronavirusa, ali da u nekim gradovima virusa ima u hraniteljskim porodicama.

"I tu imamo komunikaciju s lokalnim samoupravama, koje reaguju i izmeštaju dete u drugu sredinu", rekao je Ðorđević za TV Prva.

On je negirao navode da ratni veterani ne dobijaju nadoknadu i najavio da će od 1. januara kada počne primena novog zakona, oni imati veća prava, kao i da će se gledati da se ona još više prošire.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: